EN SON BEş KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI KENTSEL HABER

En son beş Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Kentsel haber

En son beş Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Kentsel haber

Blog Article

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gazının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile zifoskayran karbondioksit kavaraının oluşturduğu şok etkisiyle yanında ilişkin alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Sistemin kullanmaına değgin esas sınırlama, yararlanma konsantrasyonlarında dar oksijen konsantrasyonu sebebiyle havayı solunamaz hale getirmiş olduğu midein çatı sakinleri dâhilin kötü olan CO2 tehlikesinden kaynaklanmaktadır. Bu, bu tür bir sistemi, normalde insanlar tarafından kullanılan bütün ortamlarda teamül olarak kullanılamaz hale getirir. Karbondioksit söndürme sistemleri şu tiplerde mümkün: Toplam doygunluk; Yerel yararlanma; Melez tip.

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized birli necessary are stored on your browser birli they are essential for the working of basic functionalities of the website.

CO2 sistemleri dolumu, ekseri eğitimli ve sertifikalı profesyoneller aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu iş, tesis yahut sahaın yangın riskini azaltmaya yardımcı olur ve yangın yerinde hızlı ve yakıcı bir karışma esenlar.

En kuvvetli yararlanma alanları kapalı alanlardır fakat alanda bulunan çdüzenışanlamış olur için oksijen tükenmesi ve boğulma riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri yasak denecek kadar azca evetğu derunin karbondioksit kaynağı tükendiğinde gene alevlenme riski bulunur.

Opsiyonel olarak sistem istenirse elektronik tartı sistemi ile tasarım edilmektedir. Bu durumda teleskopik çilave valf ve askı sistemi kullanılır. Elektronik tartı sistemi her bir silindir için ayrı modüllerin bir loop kablosuyla asıl arama paneline bandajlanması ile kuruluş edilmelidir.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde özen vermektedir. Cazibe iletkenliği olmaması da söndürme ve istirdat faaliyetlerinde birey emniyetliğini tehlikeye atmamak namına değerlidir.

Bu yangınlarda inert maddeler sineeren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen dokunmaı bu şekilde kesilir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen müstamel ve en yaygın gazdır. Boğma etkisinden dolayı da in bulunan mahallerde kullanılmaz.

Yangın Eminği Mizan: CO2, yangın algılandığında sistemin hür bıraktığı bir gazdır ve oksijen ölçüını azaltarak yangını boğar.

Co2 sistemi zaruri hidrostatik testlerden geçmektedir. Kritik alanlarda sağladığı muvaffakiyetlar sebebiyle yangın güvenliği kesimünde en lüks tercih edilen sistemler arasında olmayı nailtır.

Karbon Dioksit yangından tevakki sistemleri, mecmu baskın veya yerel yangından tahaffuz icraatında tasarruf için mevcuttur ve bu da onu çok çeşitli tehlikeler bağırsakin patetik bir yangından dehalet sistemi haline getirir.

Bilinmiş olduğu kadar yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının esir ile bağlantıını kestiği midein çok etkin olmaktadır.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, mevzii uygulamalardan yararlanarak ve deyükleme süresine ve çevreleyen havadan %50 daha konsantre ve daha kısık olan karbondioksitin dinamiklerine istinaden peyda ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page